Poelie Jansen

In het multiculturele hart van Den Haag bevindt zich het atelier van sieraadontwerpster Poelie Jansen. Zij studeerde in Schoonhoven en voltooide in 1994 de opleiding tot goud- en zilversmid. Sindsdien werkt zij als zelfstandig sieraadontwerpster, werkt zij in opdracht en geeft ze cursussen en workshops edelsmeden.

Poelie houdt van reizen en andere culturen. Tijdens haar opleiding liep ze stage in Indonesië. Daar heeft zij zich toegelegd op de ambachtelijke kant van het vak en zich nog meer verdiept in het verfijnen van een sieraad. Verfijning en oog voor details zijn dan ook kenmerkend voor haar werkwijze  en steeds terug te vinden in haar ontwerpen.

Gedurende haar carrière heeft Poelie verschillende series ontwikkeld, waarvoor zij voortdurend inspiratie haalt uit het leven. Emoties, gedachten, ervaringen, herinneringen, wensen en dromen vormen daarbij de uitgangspunten. Ook edelstenen, de natuur en andere culturen zijn belangrijke inspiratiebronnen om tot een ontwerp te komen. Reizen biedt haar de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe culturen en natuurlijke aspecten. In bijna elke collectie zijn deze reiservaringen verwerkt.

 

Website: www.poelie.nl