Expositie van 15 november 2020 t/m 3 december 2020

'Beelden van onderweg'

Fotografie van Erik Rumpff

Beelden van onderweg

Kunstenaar en fotograaf Erik Rumpff toont in deze expositie het werk waarmee hij in december 2019 afstudeerde van de Fotoacademie in Amsterdam. Daarnaast laat hij een nieuw project zien: Promenade Frankenbourg.

Het werk gaat over wat je ziet als je onderweg bent, op reis of gewoon ergens naar toe. Het zijn de beelden die de sfeer van en de herinnering aan je tocht bepalen. Dat zijn geen hoogtepunten, maar gewone dingen, die je overal tegen kunt komen, maar zich toch in je herinnering vastbijten. Het zijn vaak maffe plekjes, gemaakt door mensen die er zich thuis voelen en doen wat er in hun opkomt. Op de foto’s zie je geen mensen, maar wel de sporen die ze achterlaten.

Dat de foto’s van het examenwerk zijn gemaakt op een fietstocht door Frankrijk en Spanje, doet er eigenlijk niet zo veel toe. Het gaat om de sfeer en de herinnering die ze oproepen. De foto’s zijn ingekleurde zwart-wit negatieven. Erik wil in zijn proces het maken van een herinnering nabootsen. Hij neemt op zijn negatieven maar een deel van de informatie mee en vult het thuis verder in, zoals iedereen doet met zijn reisverhaal.

Voor het project “Promenade Frankenbourg” wandelde Erik naar een kasteel op een berg in de Vogezen en daarna weer naar beneden. De bijna symmetrische wandeling heeft hij weergegeven aan de hand van bijzondere plekjes die hij tegenkwam. Op de top tref je het wezensvreemde kasteel, waar minder aan de hand is dan je in eerste instantie verwacht…

De kunstenaar zal zelf aanwezig zijn op zondag 15 en 22 november en zaterdag 28 november.

 

website: www.erikrumpffphotography.nl

instagram: @erikrumpffphotography