Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
5 februari 2022

De 'Ontmoeting' in de bibliotheek van RijswijkDe ontmoeting gaat verder
 
In de bibliotheek van Rijswijk begint zaterdag 12 februari een gemeentegrens-overstijgende expositie van Rijswijkse en Delftse kunstenaars. Onderdeel is het met elkaar werken aan een kunstwerk van 35 meter lang. Bezoekers aan de bieb en collega-kunstenaars kunnen hieraan meewerken.
 
Dat samendoen past in de gedachte achter de expositie onder de noemer 'de ontmoeting'. Kunstenaars van de Rijswijkse stichting Arti-Shock en van het Delftse ateliercomplex Bacinol trokken een paar maanden samen op. De eerste resultaten waren vorig jaar te zien in het Stadskantoor van Delft. De komende expositie in de Rijswijkse bibliotheek is het vervolg. Met vooral veel nieuw werk.
In groepjes van steeds een Rijswijkse en een Delftse kunstenaar maakten zij kunst die gaat over grenzen: de grenzen tussen Rijswijk en Delft en over de grenzen van kunstenaars uit beide gemeenten. Het resultaat is verrassend. Over andere Gezichten op Delft en Rijswijk, over de symbiose tussen Delfts blauw en klei uit Pasgeld bijvoorbeeld. Maar ook over de Vliet en Schie als scheidings- én verbindingsroute.
 
Kunstwerk van 35 meter lang
 
Die verbindingsroute staat centraal in het kunstwerk van 35 meter. Bezoekers en kunstenaars werken er van 22 tot 25 februari aan in de centrale bibliotheek van Rijswijk. Het gaat om 50 vellen papier waarbij op elk vel een stukje van het Rijn-Schiekanaal tussen Delft en Rijswijk wordt getekend of geschilderd. Alles sluit mooi op elkaar aan. Vertrekpunt is een stapel van 50 aaneensluitende foto’s van het landschap van het kanaal. Dit wordt het langste kunstwerk dat ooit in Delft en Rijswijk is te zien.
 
Expositie ‘De Ontmoeting’ is van 12 februari tot en met 2 april te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.