Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
6 oktober 2021

Delftse en Rijswijkse kunstenaars verkennen grenzen

De Ontmoeting

Delftse en Rijswijkse kunstenaars verkennen grenzen

De Ontmoeting

Delftse kunstenaars met Bacinol aan de Hooikade in Delft als basis en kunstenaars die zijn aangesloten bij de Rijswijkse stichting Arti-Shock ontmoeten elkaar. Met koppels van steeds een Delftse en een Rijswijkse kunstenaar maakten zij samen kunst, zij verkenden grenzen van elkaar en van elkaars gemeenten.
De Ontmoeting gaat over een nadere kennismaking tussen twee gemeenten, maar ook over het spannende proces van kunstenaars die samen gaan werken. Met verschillende technieken en visies die samenvallen in een reeks gezamenlijke kunstwerken.

 Te zien in Delft en Rijswijk

Van 15 oktober tot en met 26 november 2021 zijn de eerste resultaten voor iedereen te zien tijdens de openingsuren in het Stadskantoor van de gemeente Delft (Stationsplein1) 

Van de expositie in Delft over 'de ontmoeting' is een kort filmpje gemaakt voor degene die er niet naar toe kon of alles nog een keer wil zien:
 

Ook in 2022 presenteren de Rijswijkse en Delftse kunstenaars hun gezamenlijke bestaande en spiksplinternieuwe werk. Dat gebeurt in februari en maart in de bibliotheek van Rijswijk aan de Generaal Eisenhowerplein 101.

Van 13 februari tot en met 3 maart 2022 exposeren Bacinol-kunstenaars in Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 in Rijswijk.

Van 1 april t/m 1 juli 2022 exposeert een groep van Arti-Shock-kunstenaars in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade 13 in Delft.

Workshops voor Rijswijkers en Delftenaren

Op een kunstzinnige manier bezig zijn met de Ontmoeting tussen Delft en Rijswijk: dat is niet alleen voor kunstenaars. Inwoners van Delft en Rijswijk kunnen gratis meedoen aan uiteenlopende workshops op verschillende plekken in Delft en Rijswijk. Van bankbiljetten maken voor het buurtschap Pasgeld, papier scheppen van planten uit de buurt, potten bakken van Rijswijkse klei tot het vergelijken van plankton uit de Delftse Schie met plankton uit de Rijswijkse Vliet.

Op de website www.ateliersbacinol.nl staan de workshops beschreven, plaats en tijdstip van de workshops en hoe je je op kan geven voor een workshop.