Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
6 november 2019

Geslaagd po√ęzie- en muziekoptreden in Arti-ShockHet is iets nieuws maar zeker een herhaling waard: de zondag beginnen met een muzikaal/literair optreden tussen de kunst in de galerie. De eerste try-out van deze hopelijk groeiende serie werd gegeven door Brigitte Spiegeler, kunstenares en dichter, en Marco Kreiken, gitarist.
Zij hadden een programma gevormd rond Rembrandt, wat al verschillende malen in dit Rembrandtjaar werd uitgevoerd. Brigitte Spiegeler las voor uit haar net verschenen bundel 'Ongeëvenaard / Unequalled', waarin zij in heldere gedichten markante momenten uit het leven van de jonge molenaarszoon Rembrandt tot de oude, wat geïrriteerde schilder van Rijn beschrijft. In haar gedichten komt een olifantje voor, dat Rembrandt uit pure nieuwsgierigheid ging opzoeken in Amsterdam, daarnaast een leeuw, kijvende vrouwen, lelijkheid en jaloezie, maar ook saamhorigheid en zin in het leven. Rembrandt in al zijn menselijke facetten is hier beschreven. Heel mooi was het dat zij de bijbehorende etsen en tekeningen aan het publiek liet zien, terwijl Marco Kreiken op klassieke gitaar begeleidde. Vooral veel Bach - de luitsuite in E - werd gespeeld, maar ook een aantal Spaanse en Zuid Amerikaanse componisten. Vooral de kleuring en inhoud van de getoonde etsen en schilderijen werden door de gitaarstukken opgehoogd. Al met al een mooie combinatie. (Impressies zijn op onze Facebook pagina te zien.)

Voor en na het optreden was er even tijd voor koffie en een praatje en het bekijken en kopen van de dichtbundel. In december zal er een lp met dezelfde teksten en muziek het licht zien - tekst in het Engels en in het Nederlands - en er wordt gedacht over een release-moment in zowel Arti-Shock als de Haagse Kunstkring. Meer informatie volgt binnenkort!