Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
9 oktober 2019

Rembrandt Bach

Muziek & po√ęzie door Marco Kreiken & Brigitte Spiegeler

Rembrandt en Johann Sebastiaan Bach: een combinatie van twee grootheden in twee verschillende disciplines. Hoewel ze in verschillende tijden leefden, zijn de overeenkomsten duidelijk. Beiden maakten werk dat de tijd doorstaan heeft en waarvan de inhoud en interpretatie tot op de dag van vandaag stof tot discussie geeft. En beiden zijn onbetwistbare grootheden in hun vakgebied.

‘Ongeëvenaard’ is een programma van Brigitte Spiegeler en Marco Kreiken waarin muziek van, en gedichten over beide meesters centraal staan. Een aantal weken terug hebben Marco en Brigitte opnamen gemaakt voor een LP in Galerie Arti-Shock, waarbij gedichten van gedichtenbundel ‘Ongeëvenaard’ over leven en werk van Rembrandt zijn ingesproken. Marco speelt daarbij muziek van J.S. Bach op de A kant en op de B kant muziek van Django Reinhardt. De LP heeft als titel ‘Clair Obscur’, iedereen mag zelf bedenken welke kant ‘Clair' of ‘Obscur’ is.

De dichtbundel (Uitgeverij In de Knipscheer) wordt gepresenteerd op 2 november a.s. bij Boekhandel Douwes. En op zon. 3 november a.s. treden Brigitte en Marco op bij Arti-Shock. De aanvang is om 11.30 uur, vrijwillige bijdrage. Iedereen is van harte welkom!

 

(Foto: Piet Gispen)