Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
12 maart 2021

Trots op onze kunstenaars..Ben Stolk, Mariska Mallee, Jacqueline Stubenitsky en Mary Bezembinder 

Vier kunstenaars van Arti Shock zijn door Rijswijk Wonen uitgekozen om twee nieuwe appartementgebouwen op de Benedictuslocatie in Rijswijk, te voorzien van wandschilderingen en hangende lichtobjecten in respectievelijk de scootmobielruimten en de verhoogde entreehal.
De onthulling vindt plaats op maandag 3 mei 2021.

Mary Bezembinder is verantwoordelijk voor het lichtobject met als thema "Dance with me, untill the end of love". Haar ontwerp komt in de entreehal te hangen en verbeeldt uit cortens staal gesneden, twee dansende figuren. 's Avonds worden de beelden met speciale belichting uitgelicht.

Jacqueline Stubenitsky heeft als uitgangspunt voor haar muurschildering psalm 103:8 gekozen "De mens, zijn dagen zijn als het gras. Hij is als een bloem die bloeit op het veld en verdwijnt zodra de wind hem verzengt. De plek waar hij stond, kent hem niet meer." Omdat de twee seniorenflats gebouwd zijn op de plek van de afgebroken Benedictuskerk is haar werk voorzien van symbolen waarmee Benedictus wordt afgebeeld.

Ben Stolk en Mariska Mallee hebben als één team hun muurschildering de titel "Nu ,het heden en een blik naar de toekomst" meegegeven. Hiermee beelden zij in heldere en vrolijke kleuren uit dat het leven een constante verandering is. Hun 3D kunst bestaat uit twee delen: een hangend object dat de wijk weergeeft in twee plattegronden en zes panelen aan de wand die schematisch de historie van het gebied verbeelden.
Voor extra informatie over het werk van Ben en Mariska, zie onderstaande link:

https://youtu.be/_9QIHduKy3

https://youtu.be/v1d5mjn0v0U

https://youtu.be/-yUixqvvhbM

https://www.youtube.com/watch?v=qF0SV5jDF8Y