Expositie van 1 oktober 2022 t/m 6 oktober 2022

50 jaar Arti Shock en LedententoonstellingLedententoonstelling en uitreiking Arti Shock Prijs 2022

De feestelijke opening van het 50 jarig bestaan en de ledententoonstelling is op zondag 2 oktober om 15.00 uur op het plein voor het museum Rijswijk.

Op zondag 2 oktober om 15.00 uur beginnen de festiviteiten op het voorplein van museum Rijswijk. De expositie ‘Arti Shock 50 jaar’ wordt dan officieel geopend door de voorzitter Alfons Hams. Op 11 panelen is de geschiedenis van de galerie te zien met afbeeldingen van kunstwerken van de winnaars van de jaarlijkse Arti Shock Prijs. De panelen zijn tot eind 2022 op het museumplein te bezichtigen.

Aansluitend wordt in de galerie de jaarlijkse ledententoonstelling geopend, die bestaat uit een mooie selectie van recent werk: schilderijen, fotografie, keramiek, tekeningen, sieraden en ruimtelijk werk. Zoals elk jaar beoordeelt een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van wethouder Mark Wit het ingeleverde werk. De winnaar ontvangt de felbegeerde de Arti Shock Prijs uit handen van de wethouder. Deze tentoonstelling loopt van 1 t/m 6 oktober.

Last but not least, wie jarig is trakteert. Tijdens de hierboven genoemde tentoonstellingen is er van 2 t/m 20 oktober een extra expositie voor het goede doel. In de galerie hangt werk gemaakt en geschonken door kunstenaars van Arti Shock, dat voor €50,- te koop is. De volledige opbrengst gaat naar het project ‘Tweede Thuis’ van de Rijswijkse stichting Don Bosco.