Expositie van 14 september 2019 t/m 2 oktober 2019

Arti-Shock AtelierARTI-SHOCK ATELIER

Arti-Shock opent het cultuurseizoen 2019-2020 met een expositie, die op unieke wijze tot stand gaat komen. Uitgangspunt zijn 4 werken van 4 Arti-Shock kunstenaars - Riëlle Beekmans, Mariska Mallee, Erik Rumpff en Ben Stolk. Met werk gemaakt tijdens workshops in de galerie, o.l.v. de 4 makers van de geëxposeerde kunstwerken, wordt deze tentoonstelling vervolmaakt. Werkelijk een ‘gesammtkunstarbeit’!

De workshops vinden plaats tijdens het Rijswijkse Strandwal Festivalweekend op za. 14 en zo. 15 september. Iedereen kan hier gratis aan mee doen. Neem contact op met de galerie (artishockrijswijk@gmail.com) en geef je op voor een van de volgende workshops, of kom gewoon langs!

Boetseerworkshop o.l.v. Riëlle Beekmans, za. 14 september 14.00 uur

Janus: een hoofd twee gezichten. Soms is het lastig om een keus te maken. Kies je voor groot of klein? Symmetrie of toch niet? Bol of liever hol? Tijdens het maken van beelden maak je ook voortdurend keuzes. In de boetseer workshop van Riëlle gaan we kijken wat er gebeurt als je de ruimte geeft aan meerdere mogelijkheden in een beeld. In de beeldhouwkunst en schilderkunst is een januskop een hoofd met zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een gezicht. Het is genoemd naar de Romeinse god Janus, die in een van zijn verschijningsvormen twee gezichten had. In de Romeinse mythologie was Janus de god van het begin en het einde.

Workshop werken met pastelkrijt en mallen op papier o.l.v. Mariska Mallee, za. 14 september 14.00 uur

Maak een droom boomhuis. Mariska bouwt in haar kunstwerken aan duurzame steden en droomt zo van een toekomst waarin mens en natuur weer samenleven. Inspiratiebron: bossen en wouden. Hoe zou jij daar willen wonen? De deelnemers gaan hierover nadenken en daarna hun droomhuis in, op of onder bomen maken. We gaan pastelkrijt gebruiken met zelfgemaakte mallen en veegtechniek.

Fotoworkshop o.l.v. Erik Rumpff, zo. 15 september 14.00 uur

Erik laat je in zijn fotografie-workshop anders kijken naar alledaagse  dingen. Je wordt uitgedaagd om van gewone dingen ongewone foto’s te maken. Neem je eigen camera mee (liever geen smartphone). Van iedere deelnemer wordt na afloop van de workshop de beste foto geprint en opgehangen in de expositie.

Workshop ‘Water en vet’ o.l.v. Ben Stolk, zo. 15 september 14.00 uur

Tijdens deze workshop gaan we uit van het ‘vet stoot water af’ principe en passen dit toe bij het maken van de werkstukken. Uitgangspunt is de tekening ‘Industriële doorgang’ van Ben. Op papier, met vetkrijt en verf op waterbasis ga je het experiment aan met deze gemengde techniek.

 

Een verslag van de workshops is te zien hier en op onze Facebook pagina.