Expositie van 14 februari 2021 t/m 4 maart 2021

Changing Windows

(Etalage) Expositie van Greetje Sieders, Koos ten Kate en Ellen van Toor

Drie verschillende kunstenaars hebben hun krachten gebundeld en een bijzondere etalage tentoonstelling neergezet in Arti Shock.

Greetje Sieders:

Greetje is zelfstandig edelsmid. Haar werk is zeer veelzijdig, zij ontwerpt sieraden, wandobjecten en beeldjes.

"De keuze van de materialen die ik kies is een artistieke. Het gaat mij niet om de waarde …of het nu goud en zilver is of een stukje glas van het strand of een oud gebruiksvoorwerpje uit de keukenla van mijn oma is. In mijn atelier heb ik bakken vol met gevonden en gekregen voorwerpen en nog is het soms niet genoeg en kan ik uren zoeken naar dat ene kleurtje of vormpje dat mijn werkstuk compleet maakt. Is het er niet dan moet ik het zelf maken. Ieder voorwerpje krijgt een nieuw leven en een andere betekenis als ik het kan gebruiken voor het ( verhalende karakter) van mijn werk."

 

Koos ten Kate:

Isn’t it odd we can only see the outside, but nearly everything happens inside
 
Observaties
 
De waarnemer
maakt waarneembaar
wat hij waarneemt
 
Zonder waarnemer
vervallen waarneming
en het waargenomene
 
Meer waarnemen
dan je waarneemt
Is de kunst
 
Hans Andreus

 

Ellen van Toor:

Ellen creëert haar eigen wereld van beelden die gaan over vrijheid en beperking.
Haar fantasiewereld wordt bevolkt door vogels en vissen. Met een enorme energie weet Ellen iedere keer opnieuw een variatie aan te brengen in haar onderwerpen. Opvallend is het materiaal gebruik. Bij voorkeur gebruikt ze gevonden, verweerde materialen waar een verhaal achter zit zoals veertjes, kantjes, stukken behang, oude schoenen en geroeste voorwerpen. Deze vist ze zelf met een magneet op uit haventjes en kanalen. Ze maakt boeiende ondergronden van modder vermengd met houtlijm waar ze structuren in aan brengt. In de afgelopen jaren werkte de kunstenares voor korte periodes in een kunstenaarsateliers in India. Het zal niet verbazen dat de indrukken, die zij in India opdeed verwerkt zijn in haar werk.

Ellen maakt etsen, collages, schilderijen, objecten en sieraden.
Haar titels zijn een speelse toevoeging aan de kunstwerken om de verbeelding van de toeschouwer te prikkelen en te ontroeren.