Expositie van 12 februari 2023 t/m 2 maart 2023

Drijvend StaalDRIJVEND STAAL

Drijvend Staal bestaat uit een groep autonome kunstenaars en enthousiaste makers, die uniek gesigneerd werk voor elkaar maakt, dat past in een doosje van A5 formaat. Tijdens de expositie zal eigen werk van de deelnemende kunstenaars getoond worden. Het is een bruisend project van vrije individuen.

Het werk van de groep Drijvend Staal is zeer gevarieerd en bestaat uit:

Ilona Senghore
Het project Drijvend Staal daagt mij uit om andere technieken toe te passen dan gebruikelijk. Het ontwerp is een reactie op het kunstwerk waar ik op dat moment mee bezig ben, een tijdsbeeld. Omdat de uitvoering in serie is, pas ik een techniek toe die reproduceerbaar is, met lichte afwijkingen. Het reproduceren heb ik voor de expositie ruimtelijk toegepast, door het gebruik van gietklei in mallen. Het zijn beeldjes van een stukje spoorbrug en een trein op een rails, als een metafoor van tijd. Ik noem ze tijdsbeeldjes. Voor Drijvend Staal 28 heb ik een detail van het schilderij ‘Nieuw Leven’ in een houtsnede uitgewerkt. Dit schilderij is ook onderdeel van de expositie.

https://ilonasenghore.nl/portfolio-item/drijvend-staal-28/
https://ilonasenghore.nl/projecten/
https://www.instagram.com/ilonasenghore/

Feng, beeldhouwer
Tekst als beeldende kunst, met synoniemen van gelukkig zijn. Voor de geest, als een kleurige verschijning op de wand. De drager, is gemaakt van pagina's uit oude boeken. Moerbeipapier 17de eeuw, linnenlompen 19de eeuw, dundruk 20ste eeuw, handgeschept wolkpapier, nieuwe soorten papier, zuurvrij karton en spiegelkarton.                 
Een beeldende expressie door gebruik van gewone en zeldzame soorten papier. Gekleurd en getint met acryl.Materiaal en beeld dienen zo de muze Erato.

Etienne Berenos is schilder. Hij is afkomstig van Curaçao en is geïnspireerd door menselijke vormen, het landschap en de zee van de woeste noordkust. Etienne schildert vooral het water en de stromingen die te zien zijn in de vele baaien die het eiland rijk is: de herhaling van de patronen en de variaties, de ordening daarin en de vrije vormen. Ook kleurschakeringen en lijnenspel zijn een belangrijk gegeven. Zijn werk kenmerktczich door enerzijds het figuratieve en anderzijds het abstracte.

Meggie Plat
In 2009 studeerde Meggie Plat af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Via verschillende andere studies en omzwervingen is zij sinds een paar jaar gestart als professioneel kunstenaar. Haar eigen emoties zijn het uitgangspunt voor haar werk. Meggie schildert voornamelijk abstract met af en toe een figuratief element, bij voorkeur op doek met olieverf, maar zij gebruikt ook andere materialen en media in haar werk. Haar schilderijen zijn overwegend in felle kleuren en zijn gemaakt zonder vooraf bedacht plan, maar geschilderd vanuit haar pure gevoel, wat zij in kleur probeert te vangen. Haar expressieve schilderijen ontstaan in het moment. Afgelopen jaar heeft zij op verschillende plaatsen geëxposeerd en enkele werken zijn opgenomen in privécollecties. Naast haar eigen werk geeft zij ook teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen.

www.meggieplat.nl
Instagram: meggie_plat

Pim Rusch runt al 25 jaar zijn eigen fotostudio. Vandaaruit werkt hij voor vele klanten in Leiden en omstreken. Daarnaast maakt hij vrij werk waarbij het ingrijpen op het beeld en het beheersen van licht belangrijke onderdelen zijn. De beelden die hij maakt moeten een verhaal vertellen over zijn gevoel of over een locatie of over de mens in het algemeen. Zijn beelden zijn een expressie van zijn emoties en gedachten. Hij laat de invulling, positief of negatief, graag bij de kijker. Divers werk van Pim maakt deel uit van verschillende internationale exposities.

www.prfotografie.nl
Instagram: picturepim

Anna Souverijn is al haar hele leven bezig met breien en textiel in het algemeen. Drijvend Staal heeft daar een nieuwe wending aan gegeven. Het is een zoektocht geworden naar de integratie van tekens in een plat vlak, maar ook driedimensionaal. De breiwerkjes voor Drijvend Staal, die in een A5 doosje moeten passen, bestaan uit abstracte symbolen en geometrische figuren, zoals möbiusring, tetraëder, Penrose driehoek, pentagoon, elliptische kromme en fermate. Voor de expositie bij Galerie Arti-shock en voor Drijvend Staal 30 heeft zij een drietal optische illusies uitgewerkt.

Instagram: knitting.anna

Marianne van Velzen schrijft al zolang ze zich herinneren kan. Korte verhalen, gedichten en fabels. In 2014 kwam haar boek Wisselgeldland uit, met fabels voor volwassenen. In 2020 volgde de bundel 'Rembrandt kan leiden', met de belangrijkste gedichten uit haar periode als Stadsdichter van Leiden. Naast het schrijven, en het begeleiden van anderen bij het schrijven, heeft ze haar eigen bedrijf als trainer, coach & mediator. De rode draad in alles wat ze doet is 'communiceren'. Niet voor niets noemde ze haar bedrijf 'Wisselland' zowel in haar verhalen en gedichten als in haar dagelijkse werk, laat ze graag mensen van'plek' wisselen, om hen zo van een andere kant naar zaken te laten kijken. Zo ontstaat vaak verbinding en komt er meer ruimte voor nieuwe invalshoeken en mogelijkheden. Schrijven ervaart ze als iets heel natuurlijks. Het 'spelen met woorden'brengt haar rust, plezier en voelt vaak als 'iets dat eruit moet'. 
 
Instagram: Marianne.vanVelzen.3

Eize E. de Vries, beeldend kunstenaar, maakt beelden, schilderijen en werk op papier. Hij is zeer begaan met dingen die zich in de tegenwoordige tijd afspelen. Naar aanleiding daarvan maakte hij het gedicht: Lamp
De tijden zijn getroebleerd te noemen
en buiten is het licht veelal grijs
Een lamp is op z'n plaats
om de weg te verlichten
de weg die ik ga
de weg die jij gaat
De afbeelding is staande, als een deur
die een andere ruimte toont
vol gestold Licht.

Opening zondag 12 februari om 15.00 uur.