Expositie van 7 mei 2023 t/m 25 mei 2023

Floating Dots

Ellen Endhoven en Dwight Marica

Floating Dots

 

Ellen Endhoven en Dwight Marica studeerden af aan de Willem de Kooning in 1997. Al tien jaar delen ze een studio en werken ze samen onder de naam Marica Endhoven. Tijdens de duo expositie Floating Dots laten zij hun meest recente sculpturen en tekeningen zien.  

Over de kunstenaars

De stad, mensen en de samenleving zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie in de werken van Ellen Endhoven. In haar collages, tekeningen, schilderijen, muurschilderingen, stickers, animaties, 3D -objecten en installaties ziet men op het eerste gezicht alledaagse dingen. Maar als je verder kijkt, zul je een weergave zien van onze menselijke tekortkomingen en onrealistische verwachtingen.
In 2019 begon ze ingewikkelde inkttekeningen van golven te creëren. Ze evolueerden tijdens de pandemie, met alle debatten, overtuigingen en de opkomst van nepnieuws, terwijl de wereld was gestopt. Deze context hielp haar meer abstracte werken te ontwikkelen. Naast het sociale aspect in het werk pakt het ook milieuvragen aan.
www.ellenendhoven.com

 

Het werk van Dwight Marica belicht de behoefte aan nieuwe technieken en inzichten, zoekende naar de meest geschikte uitingsvorm, om tot nieuwe kunst te komen. De belangrijkste leidraad in zijn werk is het onderzoek naar autonomie. Hij wil het publiek maar vooral zichzelf verbazen met de wil om alleen nieuwe kunst te laten ontstaan. Door ons voorstellingen te laten ervaren die zijn geschreven in een nieuwe in ontwikkeling zijnde beeldtaal. "Ik probeer de realiteit te laten schrikken, de realiteitsgrens op te rekken, de( hersengeest) te activeren om iets tijdloos aan de realiteit toe te kunnen voegen". Met deze quote probeert Marica zijn gevarieerde oeuvre te duiden, van installatie, 2d / 3d objecten, verfwerken, video tot animatie. Hij verbindt realiteit met fantasie en materie met het virtuele. tekst: L. van der Heuvel.
marica.com/

 

Opening op zondag 7 mei om 15.00 uur door Arnoud van Aalst, directeur Museum Rijswijk.