Expositie van 18 juni 2023 t/m 6 juli 2023

Greetje SiedersVan huis uit is Greetje Sieders edelsmid en mag zij zich meester goudsmid noemen. Ook heeft zij de opleiding tot edelsteenkundige gevolgd en de lerarenopleiding tekenen /kunstgeschiedenis voltooid. Naast het maken van draagbare kunst maakt zij ook wandobjecten en beeldjes waarin vaak de oude goud- en zilversmids technieken worden toegepast.

Zelf zegt zij over haar werk. "Ik ben een verzamelaar en een hergebruiker. Op mijn atelier kan ik eindeloos bezig zijn met het vormen en patineren van metalen en laat me verrassen door de kleuren die ontstaan door de inwerking van o.a. zuren op de metalen platen zoals koper,messing en zink. ..ik pas graag oude edelsmidstechnieken toe en blijf hier ook mee experimenteren.
Mijn atelier is een verzamelplaats van gevonden, gekregen en bewaarde spulletjes. Ik vind het heel moeilijk om iets weg te gooien omdat ik het (ooit )nog en keer kan gebruiken. De keuze van de materialen is een artistieke, het gaat me niet om de waarde …of het nu edelmetaal is of een stukje strandglas  of een gevonden voorwerp of een voorwerpje uit de keukenlade van mijn oma… .als het maar het (soms verhalende) karakter van mijn werk kan uitdrukken
Met galerie Artishock heb ik een speciale band. Een van mijn eerste exposities was daar in Rijswijk, ik heb er ooit de Artishockprijs gewonnen en kreeg ook dankzij de vereniging de opdracht om de huidige burgemeestersketting te maken"

www.greetjesieders.nl

Officiële opening op zondag 18 juni om 15.00 uur door de burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin.