Expositie van 25 augustus 2017 t/m 14 september 2017

Heidi Ochsner solo

Vilt

‘Roos in de Kosmos’

Vilt-expositie van Heidi Ochsner

De micro- en macrokosmos is het hoofdthema in het werk dat Heidi Ochsner in haar komende expositie laat zien. Kleine bouwstenen, zoals cellen, of juist heel grote elementen, zoals planeten en gigantische sterrenstelsels, ontmoeten elkaar in haar werk. In de expositie wordt het middendeel, de mezokosmos waarin de mens zich beweegt, eveneens onder de aandacht gebracht. Ochner’s gevilte schilderijen hebben een warme en menselijke uitstraling: ‘Met de vormen en kleuren van mijn werk wil ik het licht aanraken in de mensen die ernaar kijken.’ Door zich in het werk te spiegelen kan men tot zichzelf komen en zijn of haar eigen kracht (her)vinden.

De expositie ‘Roos in de Kosmos’ sluit mooi aan op de Textielbiënnale, die t/m 24 sept. in Museum Rijswijk te zien is. Op zondag 10 sept. vindt de Textielmarkt plaats op het voorplein van het museum (11-17 uur) en in de Oude Kerk (12.30-17 uur). Op die dag is Heidi Ochsner ook in de galerie aanwezig.

De opening vindt plaats op zondag 27 augustus 2017 om 15 uur. Hierbij zal de kunstenares zelf over haar werk vertellen en is er vanaf 16 uur een muzikale omlijsting door klarinettist Willem Kasteleyn.