Expositie van 7 januari 2018 t/m 25 januari 2018

Kersvers

Expositie van nieuwe leden

Tweemaal per jaar vindt bij Arti-Shock een ballotage plaats, waarvoor professionele kunstenaars zich kunnen aanmelden. De nieuwe leden krijgen de mogelijkheid om zich in een tentoonstelling aan het publiek te presenteren. Dit jaar nemen drie kunstenaars deel:

  • De Syrische kunstenaar Mosab Anzo woont sinds 2015 in Nederland. Hij maakt schilderijen in olieverf en acryl, waarin ook andere materialen zijn verwerkt. Recentelijk werkte Anzo aan het project ‘Zonder zuurstof’, het resultaat van twijfels in de confrontatie met de omstandigheden van het leven in twee verschillende werelden (de natuurlijke en de innerlijke wereld).
  • Lichel van den Ende is al meer dan 30 jaar als kunstenaar actief. Hij creëert ‘wearable art’ en organiseert performances waarbij modellen en muzikanten zijn (on)draagbare, monumentale kostuumontwerpen tonen. In deze tentoonstelling laat Van den Ende een reeks opmerkelijke hoeden zien, bestaande uit puzzelstukjes.
  • Raymond Zervaas maakt gebruik van complexe digitale technieken. Zijn werk ontstaat meestal vanuit een sfeer; een mini-universum van beelden, klanken en stemmingen, dat uit het onderbewuste opkomt. Zervaas probeert vervreemding en verwondering over te brengen op de toeschouwer. Dat resulteert soms in duistere en beklemmende beelden, maar ook in lichte en warme beelden.

De opening van de tentoonstelling is op 7 januari om 15.00 uur en valt samen met de Nieuwjaarsreceptie.Hierbij wordt het nieuwe expositiejaar ingeluid, nieuwe voornemens aangekondigd en bovendien de winnaar van de Arti-Shock Publieksprijs bekend gemaakt. De afgelopen maand kon het publiek daarvoor een stem uitbrengen in de ledententoonstelling in Museum Rijswijk.