Expositie van 5 januari 2020 t/m 23 januari 2020

Kersvers

Expositie van nieuwe leden

Tweemaal per jaar vindt een ballotage plaats, waarvoor professionele kunstenaars zich kunnen aanmelden. De nieuw aangenomen leden krijgen vervolgens de mogelijkheid om zich in een tentoonstelling aan het publiek te presenteren. Dit jaar nemen drie kunstenaars deel aan de tentoonstelling ‘Kersvers - werk van nieuwe leden’

  • Mabel Bouscholte schildert al jaren geometrisch-abstract. De begrenzing van het vlak kan haar uitgangspunt zijn, maar ze speelt graag met elementen en lijnen die de rand overspoelen. Een schilderij omlijsten doet Bouscholte niet. Ze is op zoek naar orde en regelmaat, het moet kloppen wat ze wil. Het gebruikte kleurenpalet kan als gedempt worden betiteld, ingetogen.
  • Theo Damsteegt is graficus en maakt vooral linosnedes. Veel van zijn werk is geïnspireerd door mythologie van verschillende culturen en de symbolen die daarin voorkomen. Bijvoorbeeld de schildpad of de kikker als drager van de aarde, of water als beeld van de oermaterie voordat de schepping plaats vond, of vogels als middelaar tussen aarde en hemel. Die symbolen gebruikt hij ook om de dreigende vernietiging van de aarde in beeld te brengen.
  • Maarten Welbergen is een realistische schilder met als specialiteit het maken van cut-outs. Hiermee beweegt hij zich tussen klassieke schilderkunst en 3dimensionale verbeelding met een sterke neiging tot trompe l'oeil.

 

De opening van de tentoonstelling is op 5 januari om 15.00 uur en valt samen met de Nieuwjaarsreceptie. Hierbij wordt het nieuwe expositiejaar ingeluid en nieuwe voornemens aangekondigd!