Expositie van 22 augustus 2021 t/m 9 september 2021

Kersvers

Expositie van nieuwe leden

Tweemaal per jaar vindt een ballotage plaats, waarvoor professionele kunstenaars zich kunnen aanmelden. De nieuw aangenomen leden krijgen vervolgens de mogelijkheid om zich in een tentoonstelling aan het publiek te presenteren.

Tessa Maagdenberg:
Mijn favoriete ondergrond is behangpapier. Ik onderzoek hoe grote verfstreken gezet in inkt en acrylverf en de industrieel gemaakte patronen van
het behangpapier kunnen samensmelten tot authentieke composities met hier en daar een hint van het onderliggende patroon. De juxtapositie tussen de grote stoere streken en het kleinschalige industrieel gemaakte patroon en het zoeken naar een dialoog tussen deze twee is waar het om gaat.


Hanneke van Doorn:
Tijdens de expositie ‘Kersvers’ van Arti-shock laat ik series sieraden zien. De eerste betreft een serie sieraden, gemaakt met behulp van oud Delfts blauw porselein. Deze ‘tegeltjes’ stammen uit de jaren 50 en waren oorspronkelijk bedoeld voor de souvenirhandel. Door de bakprocedure én het feit dat ze met de hand geschilderd zijn, is geen tegeltje hetzelfde. Op de achterkant staan vaak nog de initialen van de fabriek van herkomst vermeld. Omdat ze zo prachtig zijn verdienen ze een nieuw jasje.

Voor de tweede serie sieraden werd ik geïnspireerd door de stenen en keien die tijdens vakanties altijd mee naar huis genomen werden. Een serie ringen die qua vorm gebaseerd is op kiezels en rolkeien. Door middel van de Delftse gietmethode zijn de ringen gegoten in zilver en vervolgens afgewerkt.

Christiaan de Roo:
Ik ben autodidact. Mijn foto's ontstaan in de camera en worden niet nabewerkt op de computer, tenzij dit nadrukkelijk bij het beeld wordt vermeld.
De enige vorm van nabewerking bestaat uit contrast en/of kleur aanpassingen. Ondanks dat veel foto's een titel hebben, nodig ik de kijker graag uit een eigen verhaal te ontdekken bij mijn (overwegend) abstracte platen.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 22 augustus om 15.00 uur.