Expositie van 16 april 2023 t/m 4 mei 2023

Loek Bos en Ton van SteenbergenLoek Bos:
Loek Bos is een meester in het uitbeelden van personen, bekende  monumentale beelden zijn:  “Indische tantes, Aad Mansveld, de lantaarnopsteker alle drie in Den Haag” en bekende Nederlanders als “Paul van Vliet, Cornelis Dopper, Toon Hermans” elders in Nederland. Daarnaast zijn er van zijn hand middel en klein plastieken op vele thema’s:  Dieren, paarden ezels vogels en vaak ook mythologische scenes, specifieke beroepen, sporters en musici. Niet ieder thema is op deze tentoonstelling aanwezig, maar er zal op deze expositie voldoende variatie aanwezig zijn.
https://www.loekbos.nl/

Ton Steenbergen:
Mijn schilderijen komen voort uit wat ik om me heen zie. De wereld als een stilleven waar de tijd overheen is gegaan. Mijn uitgangspunt is de zichtbare werkelijkheid. Ik wil iets niet naschilderen. Ik moet afstand scheppen tot het geziene.  Ik probeer daar een draai aan te geven, een lichte vervorming, waardoor het een voorstelling wordt naast de werkelijkheid.
Het onderwerp is een uitgangspunt dat mij in staat stelt een wereld te maken waarin ik mij, en ik hoop andere, zich thuis voelen.
https://tonvansteenbergen.nl/

 

Opening op zondag 16 april om 15.00 uur door Jim van der Meer Mohr. Kunsthistoricus, taxateur en kunstexpert van o.a. 'Kunst en Kitsch'.