Expositie van 27 januari 2019 t/m 14 februari 2019

Roos van der Meijden, Mieke Robben & Theo Bantje

Schilderijen en ruimtelijk werk

Roos van der Meijden (1979) is realistisch schilder met klassieke kenmerken in haar werk. Maar wie langer kijkt, zal zien dat haar werk ook door de moderne tijd en materialen beïnvloed is. Met olieverf en acrylverf borduurt zij voort op principes van de oude Hollandse schilderkunst, die ze combineert met haar eigen inzichten en kleuren. “Al tijdens mijn opleiding raakte ik geïnteresseerd in de manier waarop de omgeving zich kan reflecteren in water en hoe de golfbewegingen het licht weerkaatsen. In de loop der jaren kwamen verschillende onderwerpen voorbij, maar reflecties blijven inspireren.” Van der Meijden is in 2001 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag aan de afdeling grafiek. Zij maakte vooral kleurenetsen waarvoor zij in 2001 de Allianz Grafiekprijs won. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar het schilderen. Dit werd in 2011 beloond met de eretitel Talent van het Jaar in de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. (roosvandermeijden.nl)

Mieke Robben is klassiek opgeleid en heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ze werkt met olieverf in verschillende lagen; subtiele en expressieve toetsen wisselen elkaar af. Robben maakt vrij werk in thema’s en is een veelgevraagd portretschilder. Zij weet het specifieke van de persoon erg goed te treffen. Daarnaast maakt ze ook krachtige tekeningen, waarin ze met lijnenspel en/of mixed media de essentie van een persoon geabstraheerd weergeeft. In haar mooie atelier geeft ze workshops portretschilderen (miekerobben.nl).

Om de hectiek van het intensieve werk in het ziekenhuis wat te kunnen loslaten, is Theo Bantje in 1992 begonnen met beeldhouwen in het atelier van Norbert Veeger. Wat beeldhouwen voor hem zo boeiend maakt, is het feit dat de steen veelal anders is dan gedacht of anders wil dan de beeldhouwer. Het eindresultaat verschilt weliswaar met, maar is vaak spannender dan, de oorspronkelijke gedachte. Zijn stenen beelden zijn  abstract, de bronzen beelden figuratief. (theobantje.nl)

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 27 januari om 15.00 uur.

Op zondag 10 februari is exposant Roos van der Meijden zelf in de galerie aanwezig.