Expositie van 22 april 2018 t/m 10 mei 2018

Sam BouthoornSam Bouthoorn maakt grote schilderijen, van soms wel 2 meter hoog of breed, gouache op papier. Ze zijn veelkleurig of juist heel donker, maar met veel kleurnuances in het zwart.

Een verscheidenheid van onderwerpen: van een prachtig blauw en rustig wapperend gordijn tot een door donkere schaduwen omgeven vrouwenfiguur, een ridder met een harnas in strakke vormen en een vrolijke bende katten onder een rode zon.

Deze schilderijen zijn vaak gebaseerd op eerder gemaakte tekeningen of schilderijen. Of ze ontstaan uit een beeld dat hij voor zich ziet, dat weer kan veranderen tijdens het schilderen. Een ridder met muziekinstrumenten in plaats van wapens, met de strakke vormen van een harnas. Een staande compositie met opeenvolgende heuvels, en een lucht met Arabische teksten in de heuvels, waarvan de tekens katten werden. Een kaarsvlam in een middeleeuwse abdij en een vrouwengezicht.

"Soms wil ik alleen een elegantie vangen door die te stileren en het te verweven met het materiaal en de verf". Sam's zeer rijke verbeeldingskracht levert hem genoeg stof voor dit werk, dat hij kleurrijk, sfeervol, geestig en geheimzinnig weet vorm te geven.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 22 april om 15.00 uur.