Expositie van 11 juli 2021 t/m 29 juli 2021

Tessa MaagdenbergMijn favoriete ondergrond is behangpapier. Ik onderzoek hoe grote verfstreken gezet in inkt en acrylverf en de industrieel gemaakte patronen van het behangpapier kunnen samensmelten tot authentieke composities met hier en daar een hint van het onderliggende patroon. De juxtapositie tussen de grote stoere streken en het kleinschalige industrieel gemaakte patroon en het zoeken naar een dialoog tussen deze twee is waar het om gaat. 
Het proces van het zetten van streken, het wegschilderen en weer terughalen van het patroon fascineert mij enorm en het eindresultaat zou het oog en het brein moeten uitnodigen tot vragen stellen. In het ene werk is een enkele streek genoeg en kan die het verhaal alleen vertellen met alleen hier en daar een terloops stukje patroon en soms is een complexere compositie en een gelaagder beeld nodig om te bereiken wat ik wil zeggen met mijn werk.

Ik werk graag in series en drieluiken. Sommige werken worden weer verwerkt en versneden in mijn collages. Collage maken en schilderen bestaan 
als kunstbeoefening in mijn atelier naast elkaar en mijns inziens versterken beide disciplines elkaar keer op keer.

In mijn kunstwerken zijn invloeden te vinden van mijn jaren in het buitenland, met name de tijd die ik doorbracht in Azië (Japan en Vietnam) en het Midden-Oosten (Cyprus en Turkije).

https://tessamaagdenberg.nl/
Instagram: @art_by_tessamaagdenberg (schilderkunst)
                  @tessawm (collages)