Expositie van 10 juli 2022 t/m 28 juli 2022

'The second time'

Tina van Krogten en Joep Fransen. Tekeningen en sculpturen

Voor de 2e maal exposeren  Joep en Tina samen  in Galerie Arti-Shock . Net als 4 jaar geleden besloten zij ook nu weer dat hun werk elkaar goed aanvult, omdat ‘de mens‘ bij hun beiden al jaren centraal staat.  Mensen boeien, verbazen en inspireren hen. Mensen in  allerlei situaties, met alle mogelijke emoties, in verschillen gedaanten en in verschillende levensfasen.  De beide kunstenaars observeren graag hun medemens en presenteren nu de resultaten hiervan tijdens ‘The Second Time ‘    

Tina van Krogten tekent met snel opgezette lijnen en een enkel kleuraccent.
Ze gebruikt verschillende potloden op papier en linnen doek en bewerkt vaak de achtergrond met modelgips en houtlijm. Dat maakt haar werk heel eigen en herkenbaar. De figuren die Tina tekent, zijn vaak een beetje vreemd en soms humoristisch en geregeld komen ook haar geliefde katten om een hoekje kijken.

Joep Fransen maakt kleine sculpturen in keramiek, hout of brons en objecten uit verschillende materialen. Ook tekent en schildert zij in gemengde techniek op papier en doek en manipuleert en bewerkt ze oude foto’s door erin te tekenen, te krassen en/of erin te borduren. Soms transformeren personen naar wonderlijke wezens. Oude culturen en religies, rituelen en herinneringen bepalen voor een groot deel het beeld waarin de toeschouwer zich soms kan herkennen.

De kunstenaars zijn tijdens de expositieperiode aanwezig tijdens het weekend.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 juli om 15.00 door Frits Frietman, beeldend kunstenaar en dichter.