Expositie van 2 juni 2019 t/m 20 juni 2019

'Virtueel Reizen / Guatemala'

Sonja van der Burg & Gerrie Brust Bijmolt

Het begon in september 2017 in een Haagse galerie waar Sonja van der Burg en Gerrie Brust Bijmolt staand voor een tekening van het Molukse eiland Saparua in gesprek raakten. Het vindt een voorlopig einde in deze duo-expositie met schilderijen, tekeningen, collages en objecten.

Eerst was er het uitwisselen van eigen en familiegeschiedenissen, nauw verweven met Nederlands-Indië - klik-, van reiservaringen - klik -. Ook in hun beider beeldend werk bleek een breed raakvlak: mail art - klik -. Maar er is ook genoeg verschil tussen beide persoonlijkheden, hun technieken en manieren van werken om tot een interessante co-productie te komen. Anderhalf jaar geleden startten Gerrie en Sonja een project, waarbij zij werk op A5-formaat per post uitwisselden. Gerrie droeg daarvoor het thema Virtueel reizen aan, Sonja koos als bestemming Guatemala.

De resultaten zijn in de maand juni in Galerie Artishock te zien. Bij de opening op zondag 2 juni (om 15.00 uur) gaat journalist en kunstliefhebber Otti Thomas beide exposanten interviewen. Dan zullen de antwoorden duidelijk worden op vragen als: Wat is dat, virtueel reizen en Waarom naar Guatemala?

 

De kunstenaars zijn tijdens de expositie zelf aanwezig in de galerie: Gerrie Brust Bijmolt op zat. 8 en zat. 15 juni en Sonja van der Burg op zon. 9 en zon. 16 juni.