Expositie van 3 maart 2024 t/m 21 maart 2024

Vorm en verfijning

Groepstentoonstelling: Annelies ter Braak, Peter van Leusden, Randolph John Schwidder en Florine Visser

Annelies ter Braak ( beeldhouwkunst)
Iedere steen is een uitdaging en vertelt vaak zelf welke vorm, abstract of figuratief, eruit gaat komen. Haar favoriete beeldhouwers zijn Henry Moore, maar ook Dodeigne en Jan Meefout.

Peter van Leusden (schilderkunst)
Zijn werk is een spel van kleuren en vormen. Dit verbindt hij met de figuratie om een andere wereld te creëren die ruimte geeft aan de verbeelding. 

Randolph John Schwidder (Schilder, dichter en beeldenmaker)
'Mijn 'beelden' dragen teksten en mijn teksten dragen 'beelden' 
"Ik werk vanuit het systeem van de “Transparante Ruimte”. Beeld uit wat er was, wat er is en wat er zou kunnen zijn. Het vermoeden en het verlangen zijn de voertuigen die ons in beweging houden als toeschouwer en beschouwer. Mijn werk geeft die spanning weer, laat zien hoe het is gegroeid en hoe het tot stand is gekomen.
Associaties, sensaties, die door mij op een bijzondere manier bij elkaar zijn gebracht en een logisch/organisch geheel zijn gaan vormen. Het werk raakt de dingen aan die we allemaal al weten, diep in ons zelf zonder begin of einde. Soms is de kleur de sleutel, soms de magische ‘scriptures automatiques’ of een woord alsof het speciaal voor jou is geschreven. Elk werk van mij is opgebouwd uit vele lagen, daardoor verkrijgt het een ziel of ademt het juist ‘n poëtisch karakter."
Dat wat je ervaart noem ik Poetry in Zpace.
 http://www.rjschwidder-artscape.com./

Florine Visser-Carré (fotografie)
Florine is professioneel fotograaf gespecialiseerd in portretfotografie. In een reeks van 12 stillevens laat zij een andere vorm van haar werk zien.
Daarnaast heeft zij een langlopend sociaal-cultureel project WishesInMotion (www.wishesinmotion.com). Een aantal van de serie foto’s die bij dit project horen komen terug in de stillevens.
De titel van deze expositie VORM en VERFIJNING sluit aan bij de veelal kleurrijke schilderachtige beelden die zijn gemaakt in de zomer van 2023 in en rond een verlaten huisje op het platte land van Frankrijk. De foto’s vertellen over mijn leven. De opnames zijn gemaakt met een simpele telefoon. Ik heb foto’s gemaakt van beelden waar ik blij van werd. En ik heb het besluit genomen om ze te laten zien, hoe imperfect ze ook zijn.
Als gevolg van een zeldzame hersen ziekte was ik niet langer in staat mijn professie uit te voeren. Daarom laat ik ook de buitenbeentjes zien, onscherp- bewogen. Voor mij gaat het nu om het beeld dat tot de verbeelding spreekt. De opbrengst uit eventuele verkoop doneer ik aan de Stichting voor mensen die aan Orthostatisch Tremor lijden. Dit is wat ik kon doen en heb gedaan en ben er content mee.

 

Opening op zondag 3 maart om 15.00 uur door Randolpf John Schwidders.