Expositie van 13 mei 2018 t/m 31 mei 2018

“What’s next?” De duurzame toekomst verbeeld

Schilderijen en linosneden van Mariska Mallee

Mariska Mallee toont in haar tentoonstelling, “What’s next?” De duurzame toekomst verbeeldschilderijen (acryl/gemengde techniek op doek en olifantenpoeppapier) en linosneden.

"Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kan. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte of ik hierover schilderde of niet, want wat krijg je in je eentje voor elkaar? Wat laat je zien: de optimistische of pessimistische kant? Opeens was daar het internet met alle informatie en kreeg ik zicht op al die ‘kleine en grote’ initiatieven waar ik zo blij van werd. Mensen die werken aan een duurzame toekomst. Dat stop ik nu in mijn schilderijen. Mijn tentoonstelling bij Arti-Shock Rijswijk: “What’s next?” gaat over die duurzame en sociale wereld.
De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur, nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Gaudi/Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom.
Ik probeer bij het maken van mijn kunst zo veel mogelijk te letten op mijn materialen en niet verspillend en vervuilend te werken. Ik werk o.a. op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruik vaak mijn oude doeken of recycle materialen."  - Mariska Mallee

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 13 mei om 15.00 uur door Marloes Borsboom, wethouder en lijsttrekker van Groen Links (onder voorbehoud).

 

Mariska is op zondag 13, 20 en 27 mei en op vrijdag 18 en 25 mei in de galerie aanwezig om meer te vertellen over haar werk.