Expositie van 8 oktober 2017 t/m 26 oktober 2017

Winnifred Bastian & Nadjezjda van Ittersum

Schilderijen, aquarellen en keramiek

Dit maal een dubbelexpositie van twee kunstenaars, die het thema WATER ieder op geheel eigen wijze belichten. 

Als kind speelde Winnifred Bastian met vriendjes en vriendinnetjes bij de haven van Schiedam. Ook ging zij met haar opa naar te water latingen van grote schepen die door de Rotterdamse Droogdok waren gebouwd, zoals bijv. De Rotterdam. Dit bracht een blijvende liefde voor water, havens en alles wat daar mee samenhangt.

Zij is sinds jaren lid van de Ned. Ver. van Zeeschilders en vervaardigt met veel plezier alles wat met water te maken heeft. Momenteel maakt zij een serie van kerken die in het water staan. Dit idee is geboren door de stijgende zeespiegel en het dalende geloof.

 Nadjezjda van Ittersum is een veelzijdige kunstenares, die zich bij verschillende disciplines thuis voelt: zij schildert, maakt grafiek, assemblages en installaties. Van chamotte klei creëert ze haar pronte Tsarina’s. Ze dragen wulpse zomerjurken met rijglijfjes en frivole schouderbanden, dit om het statische karakter van keramiek op te heffen. De Tsarina’s kijken de bezoeker uitdagend aan van onder hun ludieke hoofdtooien, waarin vaak horens en bloemen zijn verwerkt. De beelden zijn geglazuurd in harmonieuze pasteltinten met een ‘finishing touch’ van goud & zilver luster.

De Tsarina’s zijn een ode aan haar aristocratische Russische voorouders.

De opening zal worden verricht door Duco Teding van Berkhout, bestuurslid van Cultureel centrum Agora, op zondag 8 oktober 2017 om 15.00 uur.