Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk

Ilhan Yildirim

Ilhan Yildirim, geboren in Karakoçan (Oost-Anatolië), woont sinds 1993 in Den Haag. Hij gebruikt een heel eigen techniek om olieverf en acryl in vooral gele, blauwe, oranje en bruine tinten op doek en linnen te combineren met natuurlijke elementen. Alles is erop gericht de aandacht naar het centrum van een werk te trekken en een krachtige indruk achter te laten. Kleurharmonie speelt een belangrijke rol in zijn werk en geeft altijd een positieve invloed. Hij creëerde daarmee een geheel nieuwe stijl met zijn eigen techniek.

“Hij is een meester in het weergeven van licht en schaduw. De ene keer helder blauw, een andere keer het warme licht van een zomeravond. Daardoor hebben zijn schilderijen elk een eigen sfeer” (kunstcriticus Roos van Put)

Yildirim's werkwijze: Laag over laag en in zeer afwisselende, soms subtiele dan weer brede verftoetsen schildert Ilhan met olieverf en acryl op paneel of doek. De drager wordt eerst voorzien van een preparatielaag (Gesso) en een gekleurde laag in middentoon (imprimatuur). Over de imprimatuur schildert hij een onderschildering. In een daaropvolgende laag worden sommige partijen verder uitgewerkt.

website: ilhanyildirim.nl