Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk

Maaike van de Gevel

Maaike van de Gevel
Maaike van de Gevel (1971) volgde haar kunstopleidingen o.a. aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sinds 2016 werkt ze hoofdzakelijk in haar atelier op de Binckhorst in Den Haag.

Maaike doet een beeldend onderzoek naar de Adem. De serie werken, in diverse materialen, heeft een biografisch karakter en gaat over de belangrijke rol van de in- en uit-ademhaling in het leven. Op zoek naar ademruimte boetseerde zij wandsculpturen in porselein; ademwolken, longvormen en dagboekschetsen.

Wat haar zo fascineert aan lucht en de ademhaling is dat lucht hetgeen is dat alle organismen op aarde met elkaar verbindt: iedere vogel, iedere boom, iedere bacterie, ieder mens. De lucht die je uitademt, ademt een ander organisme in jouw omgeving weer in. Door met bewustzijn te ademen kom je in verbinding met jezelf en, of je dat nou wilt of niet, het brengt je in verbinding met de ander.

Voor de mens geldt dat in haar zoektocht naar ademruimte een respectvol contact van de mens met de aarde en alle levende wezens van essentieel belang is. Maaike nodigt de kijker uit na te denken over de kwaliteit van leven en al kijkend naar haar porselein ademruimte te nemen.

 

Website: www.maaikevandegevel.nl

Email: info@maaikevandegevel.nl