Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk

Maria Bentvelzen

Website: www.mariabentvelzen.nl

Maria Bentvelzen is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Tevens heeft zij een opleiding lerares tekenen en stofversieren gevolgd. Zij heeft een groot aantal tentoonstellingen gehouden.

Haar onderwerpen zijn naar de werkelijkheid getekend. In voorbijgaande jaren waren het interieurs, stillevens en bloemen en objecten als de Akuaba en het opwindbare koffermannetje die ruimte gaven aan haar fantasie.

Buiten schilderde Maria lange tijd graag havens, landschappen, stadsgezichten en vooral bijzondere plekjes in Rijswijk, waar ze geboren en getogen is. Vaak zat zij dan buiten vanuit de auto te schilderen of te tekenen.
In okt 2015 is er een boekje uitgekomen met haar afbeeldingen van Rijswijk, in tekeningen en aquarel. Prachtig is het om in Maria’s werken bepaalde oude vertrouwde plekjes terug te zien en even terug te denken aan vroeger; gebouwen en parken om van te genieten.

Het meeste werk van Maria is in aquareltechniek, maar ze gebruikt ook andere materialen als oostindische inkt, houtskool en acryl. Zij heeft sinds een paar jaar een nieuwe techniek ontwikkeld die lijkt op batikken op papier. Daarmee heeft ze weer een heel nieuwe stijl aan haar oeuvre toegevoegd en daardoor heeft haar werk meer emotie en engagement gekregen dan voorheen.