Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk

Peet Hiddink

Peet Hiddink (Nijmegen 1960) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en specialiseerde zich met name in de vormgeving en interieurarchitectuur uit de Art Nouveau en Art Deco periodes. Zij geeft op dit gebied cursussen en lezingen en organiseert rondleidingen en excursies.

Peet's interesse in fotografie ontstond al als kind, maar pas in de jaren '90 ging zij zich doelgerichter hiermee bezighouden. In 1996-97 volgde zij een korte opleiding en enkele cursussen aan de Fotoacademie te Amsterdam. Peet legde zich in eerste instantie toe op reisreportages, waarin naast landschap, architectuur en stillevens vooral het straatbeeld haar boeiden. Allerlei mensen in vele verschillende culturen legde zij vast op de gevoelige plaat, zowel in kleur als in zwart-wit.

De laatste jaren kwam de nadruk op het fotograferen van bloemen te liggen. Dit resulteerde o.a. in een serie 'bloem-portretten'. Tevens houdt Peet zich bezig met het maken van portretten (b.v. kinder- en familieportretten) en af en toe bruiloftsreportages. Een aantal foto's zijn als wenskaart uitgegeven.

 

Website: www.artephoto.nl