Notice: Constant URL already defined in /data/sites/web/arti-shock-rijswijknl/www/admin/includes/config.php on line 9
Galerie Arti-Shock Rijswijk
25 september 2021

Ledententoonstelling 2021 en uitreiking Arti Shock PrijsUitreiking Arti Shock Prijs 2021 bij de opening van de ledententoonstelling.

Dit jaar vond de ledententoonstelling plaats in galerie Arti Shock. Het was een feestelijke happening waarbij iedereen weer blij was elkaar te zien. Bij de opening werd ook de jaarlijkse Arti Shock Prijs uitgereikt. De jury bestond deze keer uit Mevr. Johanna Besteman, wethouder in Rijswijk, Mevr. Suzanne Bartels, kunsthistorica en Harry Haersma, beeldend kunstenaar.

Drie kunstwerken werden genomineerd. Het schilderijtje NOMB van Resie Schlooz, en het groene collier van Will Snijders-Twilt. Het nachtschilderij, ‘Eind van het dorp’ van Maarten Welbergen werd gekozen als het winnende kunstwerk. 
Alle drie de juryleden waren niet alleen unaniem in hun keuze voor dit schilderij maar de prijs werd ook con amore toegekend. Het gaat om een werk, waar je als het ware ingezogen wordt. Het roept eenzaamheid en misschien wel angst op. De jury stelde zichvoor dat zij in een auto zat en dan deze wereld binnen reed. Maar even goed kon ze zich voorstellen dat ze juist in de achteruitkijkspiegel de wereld zag die ze achterliet.
Het is prachtig geschilderd en een prijs waard.'. (Zie het voor het volledige juryrapport: https://arti-shock-rijswijk.nl/downloads/Jury-rapport-2021.pdf .) 

Op donderdag 21 oktober vindt om 16.00 de feestelijke uitreiking van de Publiekprijs plaats.
Mocht je nog niet gestemd hebben op je favoriete kunstwerk kom dan langs en breng je stem uit. Van harte welkom!